It’s a bird, it’s a plane, it’s a word document, it’s a… book!

Inden man har et layout er en bog blot et langt word-dokument. Det betyder derfor en del for mig som forfatter, at layoutet for bogen er ved at være på plads. Måske er det først nu, at det faktisk går op for mig, at der kommer en ægte bog ud af mine anstrengelser… Nedenfor kan du se et par eksempler på sideopslag.

En let side

Udover selvfølgelig at levere godt indhold, har det været vigtigt for mig at give læseren en visuelt lækker oplevelse. Bogen skal være behagelig at læse og man skal som læser have en fornemmelse af, at det ikke er nogen uoverkommelig opgave lige at læse en side mere. Teksten kommer derfor til at benytte 2/3 af sidebredden. Noter og kommentarer bliver der plads til i den sidste tredjedel.
Billeder og modeller kommer til at dække hele sidebredden og billedtekst vil få plads neden for eller oven for billedet.

Farvekodning af kapitlerne

Hvert kapitel får sin egen farve, der korresponderer med Kundemålskiven™. Farven vil være baggrundsfarve for både titlen for hvert kapitel og det indledende narrativ, som hvert kapitel starter med. Farven vil desuden være til stede som gennemgående element på hver side, så læseren aldrig er i tvivl om, hvor han/hun er. På siden af bogen vil farven desuden kunne ses, og det vil blive let at bladre hen til det kapitel, der ønskes.

Hvad synes du? Godt / skidt etc.?

Eksempel på sideopslag.
Eksempel på sideopslag.
Eksempel på forside for et kapitel.
Eksempel på forside for et kapitel.
Eksempel på narrativ, der indleder et kapitel.
Eksempel på narrativ, der indleder et kapitel.